Technologia


Polskamp korzysta z  najnowszych  technologicznych i organizacyjnych rozwiązań dostępnych obecnie na rynku.  Linia produkcyjna jest w pełni zautomatyzowana i zrobotyzowana wykluczająca bezpośredni kontakt człowieka z produktem w procesie produkcyjnym.
 
Obecnie  żaden z zakładów drobiowych nie prowadzi w pełnym zakresie swojej działalności produkcji MDM, lecz robi to przy okazji swojej działalności dotyczącej uboju  lub dalszego przetwórstwa mięsa drobiowego. Produkcja MDM w zakładzie POLSKAMP jest prowadzona w sposób masowy, który dzięki zaawansowanej technologii pozwala na produkcję MDM najwyższej jakości.

W zakładzie prowadzona jest kontrola wewnętrzna według ustalonych procedur HACCP, GHP, GMP. Wysoko wykwalifikowana grupa kontrolerów jakości monitoruje i testuje produkt na każdym etapie jego produkcji. Podczas produkcji wszystkie nasze produkty są poddawane kontroli wykrywacza metali  oraz przeprowadzane są analizy w zakładowym laboratorium wyposażonym w najnowocześniejsze urządzenia analizujące produkty mięsne pod względem chemicznym i mikrobiologicznym  pod nadzorem lekarza weterynarii. Wyniki analiz i badań są pełną bazą danych dla łatwej identyfikacji surowca i końcowego produktu.

Do swojej dyspozycji Polskamp posiada własną flotę transportową oferując swoim klientom dostawę towarów pod wskazany adres.

Firma także oferuje dostarczenie towarów na cały świat po przez transport morski i kolejowy przy współpracy z renomowanymi firmami logistycznymi i transportowymi.