Historia


Firma Polskamp Spółka z o.o. powstała w 2004 roku i jest częścią grupy LGI. W 2007 roku uruchomiła w Polsce zakład przetwórstwa mięsa drobiowego i zajmuje się produkcją mięsa drobiowego mechanicznie odkostnionego (MDM) oraz gotowych produktów takich jak: hamburgery, nuggetsy, filety z kurczaka itp.

Nasza produkcja wynosi 30 tysięcy ton rocznie gotowego produktu.
Będąc przodującym zakładem produkcji drobiu, Polskamp chlubi się imponującym zasobem stałych klientów zarówno w kraju jak i za granicą.

Kluczem do osiągnięcia takiej pozycji jest niezachwiana i niezłomna determinacja w kwestii jakości produktu i obsługi klienta. Znaczne i nieustanne inwestycje  w strukturę eksploatacji jaskrawo pokazują nasze ambicje do dalszego rozwoju przedsiębiorstwa po przez wykorzystywanie nowych rynków i związanych z nimi produktów. W Polskamp rozumiemy jak ważna jest zarówno jakość jak i cena produktu w dzisiejszym nasilającym się świecie konkurencji. Cena jest ważna,  ale nie wtedy kiedy jest osiągnięta kosztem jakości. Jakość jest ważna, ale tylko w cenie, na która nasz klient może sobie pozwolić.

Uważamy,  że w firmie Polskamp osiągnęliśmy odpowiednią równowagę i nieustannie podnosimy poprzeczkę w kwestii jakości i efektywności we wszystkim co robimy.